Piata imobiliara din judetul Bacau a numarat in anul 2017 un numar de 12470 de vanzari imobiliare ocupand numarul 16 la nivel national pe segmental vanzarilor imobiliare si un numar de 4449 de ipoteci ocupand numarul 16 la nivel national aferent ipotecilor, conform datelor comunicate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).
In anul 2018 pentu judetul Bacau, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ne ofera statistici cu tranzactii imobiliare pentru primele 4 luni, astfel Judetul Bacau ajungand la numarul 3601 de tranzactii imobiliare. Potrivit Institulului National de statistica (INS) la sfarsitul anului 2017 existau un numar de 282348 locuinte in Judetul Bacau. In anul 2017 au fost finalizate un numar de 863 locuinte, din care 8 locuinte cu 1 camera, 157 locuinte cu 2 camere, 248 locuinte cu 3 camere, 222 locuinte cu 4 camere si 228 locuinte cu 5 camere si peste.
In judetul Bacau exista un numar 104 de societati care au declarat ca activitate principala sau secundara Agentie Imobiliara, dar active se pare ca sunt aproximativ 34 de Agentii Imobiliare in judetul Bacau.
Judetul Bacau se intinde pe o suprafata de 6.606 km patrati si se situeaza in partea estica a Romaniei.Judetul are o populatie de 706.623 locuitori si se afla pe locul cinci in tara la aceasta categorie. Suprafata judetului este strabatuta de cursurile urmatoarelor rauri importante: Siret, Bistrita, Trotus, Tazlau, Berheci, Zeletin. Principalele lacuri din zona sunt: Balatau (baraj natural), Belci, Poiana Uzului (alimentare cu apa), Racova, Gârleni, Serbanesti si Lilieci (hidroenergetice). Relieful din acest judet este variat, aceasta zona avand campii, dealuri, vai si munti.
Altitudinile maxime din acest judet sunt de 1.664 metri in varful Grindusu (M. Tarcau), 1.664 metri, varful Nemira, 1.648 metri,si varful Sandru Mare 1.639 metri (M. Nemira).
Judetul se invecineaza cu Vasluiul la est, cu Vrancea la sud, cu Harghita si Covasna la vest si cu judetul Neamt la nord. Judetul are o clima temperat continentala, aceasta fiind determinata de pozitionarea sa pe paralela de 45 grade latitudine nordica, si la este de Carpatii Orientali.
Peste 55% din suprafata judetului este acoperita de terenuri care se folosesc in scopuri agricole iar 40% din aceasta este acoperita de paduri(acestea reprezentand o mare bogatie a judetului). Peste 50% din populatia judetului este concentrata in mediul rural. Judetul are trei municipii(Bacau, Onesti, Moinesti), cinci orase(Buhusi, Comanesti, Darmanesti , Targu Ocna, Slanic-Moldova) si 79 de comune. Pe langa suprafata mare de paduri, acest judet este bogat si in alte resurse cum ar fi:petrol ( Moinesti, Comanesti, Zemes, Darmanesti, Oituz), carbune ( Comanesti) , sare ( Tg. Ocna ) si materiale de constructie.
In industrie, judetul ocupa locul cinci in tara, aici realizandu-se 4% din productia totala a Romaniei.Vestigiile arheologice gasite in aceasta zona atesta prezenta omului aici inca din paleolitic(anul 10.000 I.Hr.). De asemenea, acestea dovedesc ca populatia care traia aici era una activa mai ales din punct de vedere al relatiilor cu oamenii din tot cuprinsul Moldovei, estul Transilvaniei si Tarii Romanesti (Wallachia). Bogdanesti-Oituz, Viisoara-Targu-Ocna, Targu-Trotus, Comanesti, etc. sunt localitati in care s-au descoperit cele mai importante vestigii din paleolitic insa cele mai semnificative vestigii dateaza din timpul Epocii de Bronz. Asezarie din aceasta perioada sunt in numar de aproximativ 250. Aici s-au gasit relicve apartinand dacilor dar si mestesugarilor ce prelucrau bronzul. In anumite locuri s-au gasit chiar monede si vase ceramice care seamana cu cele gasite la Histria si Tomis. Primul document care atesta faptul ca in zona Bacaului existau asezari intens populate si organizate inca din vremea cancelariei domnesti a Moldovei, dateaza din 12 Martie 1399.
Zona judetului Bacau are multe rezervatii naturale, cum ar fi :Parcul Dendrologic Haghiac (situat pe Valea Doftanei, este recunoscut mai ales prin numeroasele specii de plante), Padurea Slanic Moldova, Poiana Sarariei, Padurea Runc, Padurea Arsura, Rezervatia de arini Dofteana, Stejarul din Borzesti dar si statiuni:Slanic Moldova (situata la 84 km de Bacau, pe valea Slanicului, in Carpatii Orientali) - numita si Perla Moldovei.
Ca si monumente istorice, in aceasta zona se pot vedea:ruinele Curtii Domnesti (Bacau, 1481), urme de asezari dacice (Horgesti, sec.1 - 2 e.n), vestigii romane (la Tg.Ocna)
Ofer spre închiriere un apartament decomandat cu 2 camere, situat la etajul 3, în zona rezidențială Miorița din Bacău. Detalii proprietate: Spațiu: Apartament decomandat cu două came...
Casă 2 camere + teren 2.208 mp de vânzare în Slobozia, Bacău – Ideală pentru locuință ruralăMeta descriere:Casă cu 2 camere și teren de 2.208 mp situată în Slobozia, Bacău, per...
Vilă 7 camere + teren 2.140 mp de vânzare în Slănic Moldova, Bacău – Ideală pentru turism sau familieMeta descriere:Vilă cu 7 camere și teren de 2.140 mp situată în Slănic Mold...
Vilă 5 camere + teren 460 mp de vânzare în Urechești, Bacău – Ideală pentru familieMeta descriere:Vilă cu 5 camere și teren de 460 mp situată în Urechești, Bacău, ideală pentru...
Casă 3 camere + teren 2.500 mp de vânzare în Urechești, Bacău – Ideală pentru locuință ruralăMeta descriere:Casă cu 3 camere și teren de 2.500 mp situată în Urechești, Bacău, i...
Ofer spre inchiriere teren intravilan Harlesti, jud. Bacau, suprafata de 13500 mp, deschidere 34 m la drum european E85, in apropiere de nod Autostrada Moldovei. Suprafata plana, acces din drum europe...