Cum s-a schimbat în ultimele luni piața chiriilor din Cluj Napoca, una dintre cele mai dinamice din țară
Citiți și alte știri Imobiliare pe Ziarul Imobiliar
În ultimii ani, în Cluj, piața imobiliară a crescut considerabil, în comparație cu celelalte mari orașe din țară. După București, Cluj-Napoca este al doilea cel mai mare centru universitar din țară, având anual peste 44.000 de studenți care vin să studieze la Universitatea Babeș-Bolyai și care au un impact major asupra pieței imobiliare locale.
Începând cu data de 15 august, prețul chiriilor a crescut, însă în momentul în care comunicatul de la UBB în care se preciza modul de predare a fost transmis, o mare parte dintre studenți au anulat vizionările apartamentelor pe care ar fi urmat să le închirieze pe perioada anului universitar.
Spre deosebire de anul trecut, odată cu instaurarea stării de urgență și implementarea sistemului de predare online și hibrid, un număr mare de studenți au renunțat la chirie. Acest lucru a determinat o scădere a chiriilor în procent de 30%. De asemenea, în lunile martie și mai, cererea de vânzare a apartamentelor a scăzut, prețul unui imobil în zona semicentrală menținându-se la aceeași valoare ca anul trecut, mp la semifinisat fiind de 1.750-1.900 de euro.
În Cluj, din punct de vedere al pieței imobiliare, zona semicentrală a orașului este cea mai puțin afectată de pandemie. Cartierele Mărăști, Sopor, Între Lacuri, Zorilor și Gheorgheni rămân cele mai căutate și în prezent.
„Prețurile într-o zona semicentrală se mențin la aceeași valoare, poate diferă cu 2-3% față de anul trecut. Aici putem preciza că sunt apartamente mai vechi și suprafețe mici de 25-40 de mp, dar acestea sunt mobilate și utilate, iar în medie se vând cu 1.700-1.800 de euro pe mp”, a menționat un agent imobiliar pentru monitorulcluj.ro.
Ziarul Imobiliar / Imobiliare / 03-11-2020
Arhiva
Stiri similare
22.06.2018
22.06.2018
26.04.2018