Pensiuni sau hoteluri de vanzare din judetul Sibiu
Citiți și alte știri Imobiliare pe Ziarul Imobiliar
Județul Sibiu este unul dintre cele mai frecventate județe din țară de către turiști. Doar în vara anului trecut peste 207,000 de turiști au vizitat județul Sibiu, o valoare semnificativ mai mică față de județul Brașov, care în aceeași vară a avut parte de 389,000 de turiști. Deși din multe puncte de vedere, Sibiul se aseamănă cu Brașovul, orașele reședință de județ fiind foarte frumoase, zonele montane din ambele județe fiind de asemenea superbe, județul Brașov se evidențează net la capacitatea de cazare, care este mult mai mare față de județul Sibiu. Aceasta este o explicație de ce județul Brașov poate atrage mult mai mulți turiști. Deși Municipiul Sibiu a reușit să își creeze o reputație internațională foarte bună și dispune de un aeroport internațional, capacitatea sa de cazare este foarte limitată. Numeroasele festivaluri din Sibiu au reușit să atragă atât de mulți turiști încât gradul de ocupare în unitățile de cazare din oraș este foarte mare. Capacitatea de cazare din Municipiul Sibiu este suprasaturată, iar unitățile de cazare cu greu fac față numărului mare de turiști.
Investițiile în unitățile de turism din Municipiul Sibiu și din împrejurimi se pot dovedi afaceri foarte inspirate, orice unitate de cazare nouă putându-se bucura de un aflux foarte mare de turiști. În momentul de față, micii antreprenori care închirează apartamente în regim hotelier au foarte mult de câștigat, deoarece ei preiau surplusul de turiști care nu mai pot fi cazați în unitățile de cazare convenționale din Sibiu. O soluție ar putea fi construcția de hoteluri sau pensiuni în Sibiu și în împrejurimi, iar pentru acei antreprenori care nu au timp de pierdut pentru obținerea de avize și construirea unităților de cazare, soluția ar fi în achiziționarea de pensiuni sau hoteluri, scoase la vânzare pe piața imobiliară din Sibiu. Dar unitățile de cazare cu potențial deosebit nu se rezumă doar la Municipiul Sibiu, zone precum Mărginimea Sibiului, stațiunea Păltiniș sau zona Munțiilor Făgăraș sunt doar câteva locații ideale pentru dezvoltarea turismului.
Cei hotărâți să investească în turismul montan ar putea fi interesați să investească într-o pensiune / cabană de pe Transfăgărășan, în apropiere de Bâlea Cascadă. O astfel de pensiune se vinde la prețul de 125,000 de euro, are 7 camere și dispune de structură de lemn, centrală termică pe lemne, finisaje și amenajări interioare de bun gust, dar și o curte dotată cu foișor, grătar, gazon și magazie de lemne.
Un alt exemplu de unitate de cazare scoasă la vânzare este cel al unui hotel de 4 stele din centrul Sibiului, hotel care se vinde la prețul de 1,480.000 de euro. Hotelul are o suprafață utilă de 1,280 de metri pătrați, un regim de înălțime de S + P + 3E + M și dispune de 11 camere cu pat matrimonial (7 apartamente și 4 camere duble). Toate camerele au baie proprie, camerele sunt utilate și mobilate modern, iar hotelul mai dispune de sală de conferință de 30 de locuri, bar, sală de fitness, salon de mic dejun și bucătărie dotată cu aparatură profesională. Hotelul se vinde complet mobilat și utilat.
Ziarul Imobiliar / Imobiliare / 26-04-2018
Arhiva
Stiri similare
22.06.2018
01.02.2021
17.12.2020